Hypnose

Hypnose kommer fra ordet Hypnos, som er navnet på den græske søvngud.


Dog er hypnose ikke søvn, men en tilstand hvor man går bagom det bevidste sind og dets begrænsende samt kritiske tanker. Det bevidste sind er nedtonet, og man har lettere adgang til at kommunikere med det ubevidste.

I hypnotisk tilstand er man i kontakt med sine ressourcer, og vi er ekstra modtagelige for nye idéer, da vores underbevidste sind er forøget. 


En kendt hypnotisør ved navn Dave Elman har denne definition af hypnose: ”BYPASSING AF DEN KRITISKE SANS”.   


Hypnose, som også kendes som en trancetilstand, er faktisk en almindelig sindstilstand, som vi alle kender fra at dagdrømme, se tv, gå en tur i skoven eller under en samtale. Man kan stadig høre, hvad der foregår rundt omkring en, men på den anden side er man også i en indre tilstedeværelse, hvilket er kendt som at ”falde i staver”.  


Det vigtigste udgangspunkt er, at personen, som skal i hypnose, vil arbejde med sig selv,fordi alle former for hypnose er selvhypnose – det vil sige, at klienten selv vælger tilstanden af at gå i trance eller i hypnose. Det er klienten, der selv skal gøre arbejdet. Nogle gange guidet af mig og andre gange guidet af sig selv.  

 

Hypnosesessioner foregår således:

  • Ved første samtale vil du og jeg sammen gennemgå dine udfordringer. Vi gennemgår, hvad du gerne vil opnå af hypnosen samt hvad og hvilke problemstillinger, der forhindrer dig i at opnå det ønskede mål. Vi vil snakke om, hvordan det er at være i hypnose, og der er altid plads til eventuelle spørgsmål, som du måtte have. Det er sammensætningen af sessionen, der målrettes mod at bygge et solidt grundlag for et skabe mulige og varige forandringer samt ændringer i dig.
     
  • Når du er klar til at gå i hypnose, vil jeg guide dig til en behagelig hypnotisk tilstand. I den tilstand vil du være åben for at se alle dine ressourcer. Du vil være i stand til at se årsagen til dine udfordringer, som måske har været uvis for dig samt opleve en åbenhed for en finde brugbare løsninger til dine problemstillinger. Vi samarbejder om at ændre dine tanke- og handlemønstre og en proces for at komme frem til dit mål.

  • Til slut vil jeg guide dig ud af den hypnotiske tilstand.  


Alle sessioner er forskellige, da dette vil blive tilpasset til netop dig, og den situation du står i. 


Prisen for 1. behandling inklusive afklaringssamtale 599 kr. varighed 90 min  


Prisen for efterfølgende behandlinger 599 kr. varighed 60 min

 

Spørgsmål og myter:


Det er ikke rigtigt, at man ikke kan hypnotiseres

Som udgangspunkt vil alle kunne hypnotiseres i større eller mindre grad; forudsat at man selv ønsker det, fordi hypnose er selvhypnose. Er der modstand mod hypnosen, er det ikke muligt at ”tvinge” en person ind i den hypnotiske tilstand.


Det er ikke rigtigt, at man mister kontrollen

Under hypnose vil klienten altid have den fulde kontrol, igen fordi der er tale om selvhypnose, og det ikke kan gøres, uden klientens kritiske sans tillader det.


Man kan ikke huske noget, hører man ofte

Normalt kan man huske alt, hvad der sker i løbet af en session. Måske vil der være ord eller mindre sammenhænge, som vil være mindre tydelige for klienten, hvor man har været i dybere trance.


Det er ikke rigtigt, at man ikke kan komme ud af hypnosen igen

Klienten har fuld kontrol og vil derfor altid kunne komme ud af hypnosen. Alt afhængig af hvor dybt man er i trance, kan det variere, hvor hurtigt man kommer ud af hypnosen.


Man er helt væk under hypnosen, er også en udbredt forståelse

Sandheden er, at klienten er med hele vejen, og han/hun vil kunne høre og forstå alt, og man vil også kunne tænke egne tanker. Det vil måske føles på en anderledes måde på grund af den hypnotiske tilstand, men man er med på, hvad der sker.

 

Det vil aldrig være muligt at foretage ting i hypnosen, som klienten ikke er tryg ved eller ikke har givet samtykke til.
Den kritiske sans er ikke væk under hypnosen, men blot reduceret.  Du kan altid sige stop!